ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Ο ΑΡΧΙΜΑΔΡΙΤΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΩΤΗΡΙΩΔΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ !!


ΑΞΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Στην τελευταία μας ανάρτηση μιλήσαμε για μία ακόμη φορά για τον Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα των ΗΠΑ και για την ιδιόχειρη επιστολή που έστειλε σε πνευματικά του παιδιά με σκοπό να τα παροτρύνει να διαβάζουν όσες περισσότερες φορές την ημέρα μπορούν τους Χαιρετισμούς !

Και με χαρά διαπιστώσαμε ότι με την Χάρη του Τριαδικού Θεού και την δαψιλή ευλογία της Θεοτόκου πληθαίνουν οι φωνές φωτισμένων Ιερέων που ενστερνιζόμενοι και οι ίδιοι αυτήν την άποψη για την κεφαλαιώδη προσευχητική αξία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου το διατρανώνουν σε κάθε περίσταση !!

Λαμπρό παράδειγμα η περίπτωση ενός φωτισμένου Ιερομονάχου , ( που μας έχει παρακαλέσει να μην κοινολογούμε πλέον το όνομα του ) , ο οποίος σε κάθε Θεία Λειτουργία , μετά το σύντομο Κοινωνικό , καθιέρωσε να απαγγέλει κάθε φορά και διαφορετικός πιστός τους Χαιρετισμούς ενώπιον της Εικόνας της Θεοτόκου, ενώ όλοι οι πιστοί αναβοούν γοερώς το “Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε” !
Και ο ίδιος έχει διαπιστώσει την καλή αλλοίωση που φέρνουν οι Χαιρετισμοί στους πιστούς, αγωνιστές Χριστιανούς που έχουν ακούσει τις παραινέσεις του και έχουν υιοθετήσει την ευλογημένη συνήθεια καθημερινά να τους απαγγέλουν ή τους διαβάζουν εκφώνως ή και νοερώς !

Ιδιαίτερη χαρά μας προκάλεσε και το άρθρο που διαβάσαμε στο Ειδησεογραφικό Πρακτορείο LAVARON σχετικά με τον Αρχιμανδριτη Θεόφιλο Προυσαλιδη , ο οποίος στα πλαίσια των Εκδηλώσεων “Ευαγγελίστρια 2014” την περασμένη τρίτη Παρασκευή των Χαιρετισμών μίλησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στον Πειραιά για την τεράστια σωτηριώδη σημασία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου !

Στην ομιλία του αναφέρθηκε σύντομα και στην δομή των Χαιρετισμών αλλά πρωτίστως στην ανυπέρβλητη σημασία που ενέχουν οι Χαιρετισμοί για όσους καθημερινά τους διαβάζουν ! Για την Χάρη που λαμβάνουν από την Υπεραγία Θεοτόκο που τόσο πολύ ευφραίνεται ακούγοντας τα παιδιά Της να την χαιρετίζουν καθημερινά αναβοώντας το “Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε “ !

Και για εμάς τους συντάκτες αυτού του Ιστολογίου -του μοναδικού αποκλειστικά αφιερωμένου στους Χαιρετισμους της Παναγιας μας - αυτές οι ομιλίες αλλά και η ιδιαίτερη δυναμική που έχουν λάβει τους τελευταίους μήνες οι Χαιρετισμοι της Παναγίας μας, μας γεμίζουν χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε να κοινολογούμε τα απειράριθμα θαύματα της Παναγίας που σχετίζονται με τους Χαιρετισμούς Της.

Στις παλαιότερες αναρτήσεις μας έχουμε παραθέσει διηγήσεις Οσίων Γερόντων για θαύματα της Θεοτόκου, που έχουν οι ίδιοι βιώσει ή ακούσει , και τα οποία σχετίζονται άμεσα με την ανάγνωση των Χαιρετισμών Της.

Επανερχόμενοι στο αρχικό μας θέμα της ομιλίας του π. Θεοφιλου Προυσαλίδη σας παραθέτουμε τους δύο συνδέσμους με το άρθρο από το LAVARON και την βιντεοσκοπημένη ομιλία του από το YouTube !Ευχόμαστε η Υπεραγία Θεοτόκος, της οποίας τον Ευαγγελισμό σήμερα εορτάζουμε να χαριτώνει πλούσια την καθεμία και τον καθένα από εσάς, χαρίζοντας σας έτη πολλά εν μετανοία και Καλό Παράδεισο ! Αμήν !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.