ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Τα μηνύματα που μας έρχονται καθημερινά μέσω email και από πνευματικούς πατέρες και αδελφούς συγκλίνουν στο ότι η προτροπή του Γέροντος Εφραίμ στα πνευματικά του παιδιά ( και κατ επέκταση σε όλες και όλους εμάς ) για την καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, έχουν πραγματικά πιάσει τόπο !

Ολοένα και περισσότεροι αδελφοί υπακούοντας στο κέλευσμα ενός εκ των πλέον επιφανών και αναγνωρισμένων σύγχρονων Γερόντων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας , έχουν εντάξει στον καθημερινό προσευχητικό τους πρόγραμμα τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!
Υπενθυμίζουμε ότι σε ιδιόχειρη επιστολή του ο Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ, αναφέρει αυτολεξεί

Επίσης σας νουθετώ να προσθέσετε στα σωτήρια καθήκοντα μας τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !

Βέβαια στο κοινό Απόδειπνο τους λέμε αλλά προσθέστε μία με δύο φορές την ημέρα να τους λέμε μόνοι μας !

Στο διακόνημα και στο δρόμο, να τους λέμε νοερώς ή προφορικώς, πράγμα λίαν ωφέλιμο για την ψυχή μας !

Η Παναγία μας , πάρα πολύ της αρέσει , και ανταποκρίνεται πνευματικά με την προστασία της και την χαρά που μας χαρίζει !”

Και δεν είναι μόνο ο Γέροντας Εφραίμ στην Αριζόνα !!

Και στην πατρίδα μας υπάρχουν Γέροντες που όχι απλά προτρέπουν τους πιστούς να απαγγέλλουν καθημερινά τους Χαιρετισμούς στο σπίτι τους ενόσω κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές, αλλά έχουν εισαγάγει την ευλογημένη συνήθεια κατά την διάρκεια του Κοινωνικού στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής μετά ένα σύντομο “Αινείτε..” να απαγγέλει κάθε φορά και ένας ή μία από το εκκλησίασμα τους Χαιρετισμούς ενώπιον της Εικόνας της Θεοτόκου στο Ιερό Τέμπλο, ενώ ομοθυμαδόν να αναβοούν όλοι το “ Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε !! “ Και μας βεβαιώνουν ότι οι πιστοί αισθάνονται αυτήν την Χάρη και την ευλογία που χαρίζει δαψιλώς η Θεοτόκος σε όλους όσους με επιμέλεια έχουν αναλάβει στην καθημερινότητα τους αυτήν την ευλογημένη συνήθεια !

Μία σύντομη ανάγνωση των αναρτήσεων αυτού του ιστολογίου , που παραθέτει αποσπάσματα από το Γεροντικό καθώς και μαρτυρίες σύγχρονων μας Ιερέων και λαϊκών, καταδεικνύει ότι όντως οι Χαιρετισμοί στην Παναγία μας έχουν ανυπέρβλητη προσευχητική αξία , και γι αυτό δεν είναι τυχαίο που τόσα θαύματα συνδέονται με αυτούς !

Ευχόμαστε σε όλες και όλους εσάς που διαβάζετε τις αναρτήσεις αυτές να αισθανθείτε δαψιλή την ευλογία της Παναγίας μας στην ζωή σας και να διαδώσετε και εσείς με την σειρά σας στον οικογενειακό και φιλικό σας κύκλο την προτροπή του Γέροντος Εφραίμ !

Καλή κι ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.