ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Η ΔΕΚΑΧΡΟΝΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ !!ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ , ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Κυριακή Τρίτη των Νηστειών , Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως !!
Μετά στο ευλογημένο Εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το κατάμεστο από κόσμο, ένα μικρό κοριτσάκι κατευθύνεται στην Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου !!
Την ώρα του Κοινωνικού η δεκάχρονη Μαριλένα απαγγέλει με σταθερή φωνή και άριστη άρθρωση τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου !!
Κάθε Κυριακή στον ευλογημένο αυτό Ναό, ο ευλαβής Λευίτης, ο όντως Θεοτοκόφιλος, ο πρωτεργάτης της διάδοσης της απαγγελίας των Χαιρετισμών από τους ευσεβείς Χριστιανούς, έχει καθιερώσει να διαβάζονται – καθε φορά και από άλλον ή άλλη από το Εκκλησίασμα – οι Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο !!
Την φορά αυτή, στην μεγάλη αυτή Εορτή , η δεκάχρονη Μαριλένα, του ζήτησε να απαγγείλει αυτή τους Χαιρετισμούς !!
Και ο καλός Ιερομόναχος δεν της το αρνήθηκε !!
Είναι αυτό το κοριτσάκι για το οποίο σας είχαμε γράψει και τον περασμένο Νοέμβριο !
Ένα δεκάχρονο, πραγματικά χαριτωμένο – με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως, από την Θεία Χάρη – πλάσμα, που έχει θέσει κανόνα ( πάντα με την ευλογία του Γέροντα ) και απαγγέλει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τουλάχιστον ΔΥΟ φορές τους Χαιρετισμούς !!
Την ώρα που συνομήλικες της πραγματικά σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο τους σε ανωφελείς δραστηριότητες, η μικρή Μαριλένα, ως αγαθή κι έυφορη γή, καρποφορεί δαψιλώς τον σπόρο που ο καλός Ιερέας έριξε με το κήρυγμα και το παράδειγμα του !!
Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι χαιρετίζει την Δέσποινα των Ουρανών, την Βασίλισσα των Αγγέλων , την Μητέρα του Θεού και όλων ημών !!
Όλο το Εκκλησίασμα ενεό και κατασυγκινημένο παρακολούθησε αυτήν την σκηνή, και ανέκραζε μαζί με την Μαριλένα γοερά το “ Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε “
Στο μυαλό μας έρχονται οι Κυριακοί λόγοι, οι προτροπές και παραινέσεις του Δεσπότη Χριστού σχετικά με τα μικρά παιδιά !!

Τότε προσηνέχθη αὐτῷ παιδία, ἵνα ἐπιθῇ αὐτοῖς τὰς χεῖρας καὶ προσεύξηται· οἱ δὲ μαθηταὶ ἐπετίμησαν αὐτοῖς. ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς εἶπεν· ἄφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός με· τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. καὶ ἐπιθεὶς τὰς χεῖρας αὐτοῖς ἐπορεύθη ἐκεῖθεν.(Μτ 19 ,14 )

«Προσήλθον οι μαθηταί τω Ιησού λέγοντες: τίς άρα μείζων εστίν εν τη βασιλεία των ουρανών; και προσκαλεσάμενος ο Ιησούς παιδίον, έστησεν αυτό εν μέσω αυτών και είπεν: αμήν λέγω υμίν, εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε εις την βασιλείαν των ουρανών. Όστις ουν ταπεινώση εαυτόν ως το παιδίον τούτο, ούτος εστίν ο μείζων εν τη βασιλεία των ουρανών, και ος εαν δεξηται εν παιδιον τοιουτο επι τω ονοματι μου εμε δεχεται ,
ος δ αν σκανδαλιση ενα των μικρων τουτων των πιστευοντων εις εμε συμφερει αυτω ινα κρεμασθη μυλος ονικος περι τον τραχηλον αυτου και καταποντισθη εν τω πελαγει της θαλασσης ( Μτ 18, 1-6 )

Και πραγματικά δεν νομίζουμε ότι αυτά τα ρήματα θα έβρισκαν καλύτερη εφαρμογή από αυτήν της δεκάχρονης Μαριλένας !!

Το να εκφράσουμε το θαυμασμό μας στην μικρή αγωνίστρια του Χριστού, το να τιμήσουμε τους ευσεβείς γονείς που έχουν γαλουχήσει το παιδί τους “εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου” , το να εξάρουμε τον καλό Πνευματικό που ενεφύσησε στο μικρό κορίτσι αυτήν την αγάπη για την προσευχή και δη για τους Χαιρετισμούς είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε !

Το μείζον, το όντως σημαντικό , είναι να μιμηθούμε το παράδειγμα της !! Φανταστείτε !! Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι να απαγγέλει καθημερινά, ανελλιπώς ΔΥΟ φορές ( τουλάχιστον ) τους Χαιρετισμούς !! Τι θα έπρεπε να κάνουμε εμείς ?

Με την ευχή και μόνο, το παράδειγμα της μικρής Μαριλένας να βρει μιμητές, όχι μόνο μεταξύ των μικρών παιδιών, αλλά και όλων εμάς που θέλουμε να περάσουμε την ζωή μας εν μετανοία και να ευαρεστήσουμε τον Δεσπότη Χριστό και την Παναγία Μητέρα Του, κλείνουμε το σύντομο αυτό άρθρο, ευχόμενοι σε όλους εσας Καλό Στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, Καλή Μετάνοια και Καλό Παράδεισο !! Αμήν !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.