ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ , ΑΞΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ , ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Για να βρεθείτε στο ιστολόγιο αυτό ασφαλώς αναζητάτε κάτι σχτικά με τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου , αναφορικά με την προσευχητκή αξία των Χαιρετισμών , ή σχετικά με θαύματα που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με τους Χαιρετισμούς της Παναγιάς μας !
Προτείνουμε στον ευλαβή επισκέπτη μας να αφιερώσει λίγο χρόνο και να διαβάσει τις – ψυχωφελείς θέλουμε να πιστεύουμε – αναρτήσεις αυτού του ιστολογίου !
Όλες αναφέρονται σε τεκμηριωμένες και διασταυρωμένες αφηγήσεις Οσίων Γερόντων , σε παραινέσεις και διηγήσεις των σχετικά με την ανυπέρβλητη αξία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου !!
Σκοπός αυτού του ιστολογίου είναι αποκλειστικά η πληροφόρηση σας σχετικά με την αξία τους , η συλλογή όλου του διαθέσιμου στο διαδίκτυο υλικού και – αν είναι θέλημα Θεού – η διάδοση των Χαιρετισμών πάντα πρός δόξαν του Τριαδικού Θεού και Τιμή της Πανυπερευλογημένης Υπεραγίας Θεοτόκου !!
Όπως μπορείτε να διαβάσετε και σε παλαιότερη μας ανάρτηση που θα βρείτε λίγο παρακάτω , ποτέ δεν προτρέπουμε τους ευλαβείς μας αναγνώστες να επιδοθούν στην πανθομολογουμένως ιερά άσκηση της συνεχούς απαγγελίας ή της συνεχούς ανάγνωσης των Χαιρετισμών της Θεοτόκου , προτού να εξαγορεύσουν αυτον τον λογισμό στον Πνευματικό τους , και λάβουν ρητώς την ευλογία του.
Όπως θα μπορέσετε να διαβάσετε στα παρακάτω άρθρα , σύγχρονες μορφές της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας , Γέροντες τωόντι Πνευματέμφοροι , όπως ο Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθειτης , από την Αριζόνα του Τέξας , καθως και ο πατέρας Στέφανος Αναγνωστόπουλος ( πνευματικό τέκνο του προαναφερθέντος Γέροντος ) προτρέπουν σε άρθρα και ομιλίες τους τον πιστό Λαό του Θεού να εγκολπωθεί αυτή την ιερά άσκηση και να επαναλαμβάνει πολλές φορές την ημέρα την Ιερή Ανάγνωση των Χαιρετισμών της Παναγίας μας , έως ότου του δοθεί από την ίδια την Θεοτόκο το δώρο της νοερής απαγγελίας των Χαιρετισμών Της !
Μια προσεκτική ανάγνωση των άρθρων που έχουμε αναρτήσει θα σας καταπείσει ότι το ιερό αυτό έργο, η ευλογημένη αυτή συνήθεια, όχι μόνο έχει χαριτώσει και αγιάσει πάμπολλες Οσιακές μορφές της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας , αλλά και αποτελεί στην κυριολεξία ασπίδα προστασίας των αγωνιζομένων Ορθοδόξων Χριστιανών κατα των επιφορών των πονηρών δαιμόνων που απεργάζονται πάντοτε το πως θα μας απομακρύνουν με τα λόγια και τα έργα μας , από τον στόχο μας , που δεν είναι άλλος από να καταστούμε άξιοι – δια της μετανοίας και των θεαρέστων έργων μας – του ελέους του εν Τριάδι Θεού , ώστε δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου , να καταστούμε - χαριτι και ελέω Θεού - οικήτορες και πολιστές της μένουσας πόλης , δηλαδή του Παραδείσου !!
Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε – και αυτό δεν είναι δική μας εικασία ή πεποίθηση , αλλά μαρτυρία Πνευματικών που επιμένουν να διατηρούν την ανωνυμία τους – ότι οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας , μαζί με την μονολόγιστη ευχή του Ιησού , αποτελούν την προστασία μας εναντια στις δαιμονικές επιθέσεις , και ουσιαστικά αποτελούν εχέγγυο της σωτηρίας μας !
Αλλά σε αντιδιαστολή με την νοερά προσευχή , που απαιτεί – κατα τις επιταγές των θεοφόρων Πατέρων - έμπειρο καθοδηγητή και δάσκαλο , οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μια πρόσφορη εναλλακτική επιλογή για όσους ευλαβείς , αγωνιζόμενους Χριστιανούς επιθυμούν να εκτελέσουν το ιερό αυτό έργο , δρέποντας και τους πλούσιους πνευματικούς καρπούς , κατά τον αψευδή λόγο και την ρητή υπόσχεση της Παναγίας μας , ότι θα σκεπάζει, θα προστατεύει και θα χαριτώνει παντοιοτρόπως αυτόν που επιμένει και την χαιρετιζει καθημερινά , όσες φορές κατα δύναμιν δύναται , με τους Χαιρετισμούς Της που τόσο την τέρπουν και την αναπαύουν !
Κλείνοντας το εμβόλιμο αυτό μας σημείωμα , παρακαλούμε την αγάπη σας , αν έχετε κάποια διήγηση από Πνευματικό ή αν έχετε κάποια τεκμηριωμένη και διασταυρωμένη από έγκυρα χείλη διήγηση σχετικά με την αξία των Χαιρετισμών ή κάποιο θαύμα της Παναγίας μας , που να σχετίζεται με αυτούς , να μην διστάσετε , αλλά να μας στείλετε ένα email με κάθε τι σχετικό στην διεύθυνση xairetismoitheotokou@gmail.com

Και τώρα σας αφήνουμε να διαβάσετε τα θαύματα και τις διηγήσεις σχετικά με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !
Εύχομαι ολόψυχα να ωφεληθείτε από όσα διαβάσετε και να έχετε δια της Θεοτόκου την ευλογία του Θεού εν τω νυν αιώνι και τω εν τω μέλλοντι !
Τέλος αν θέλετε δώστε μου και εμένα την ευχή σας, ευχόμενοι μου Καλό Παράδεισο μαζί με όλους και όλες εσάς !!
Αμήν !! Γένοιτο !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.