ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ !!!!!


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΘΕΟΤΟΚΟΥ , SALUTATIONS TO VIRGIN MARY

Στις προηγούμενες αναρτήσεις μας παραθέσαμε μαρτυρίες οσίων ορθοδόξων μοναχών και λαϊκών , σύγχρονων μας Γερόντων και κεκοιμημένων , που καταδεικνύουν την προσευχητικη αξια των Χαιρετισμων της Παναγια μας !!
Οι Χαιρετισμοί στην Θεοτόκο αποτέλεσαν και αποτελούν προσφιλή προσευχή , που ασκούσαν και ακόμη ασκούν μοναχοί και λαϊκοί , διαβάζοντας ή και απαγγέλοντας νοερά τους Χαιρετισμους πολλές φορές την ημέρα !!
Επειδή όμως εμείς οι Ορθόδοξοι δεν λειτουργούμε στην πνευματική ζωή κατα το δοκούν - όσο φαινομενικά ωφέλιμη κι αν φαίνεται οποιαδήποτε προσευχή , πολλώ μάλλον οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας - αλλά πάντοτε εν τη αγία υπακοή , εξαγορευόμενοι τα πάντα και υπακούοντας κατα πάντα στον Πνευματικό μας , σας παρακαλούμε και σας προτρέπουμε προτού ξεκινήσετε την πνευματική άσκηση της απαγγελίας ή της νοεράς επανάληψης των Χαιρετισμών , να εξαγορεύσετε τον λογισμό σας αυτό στον Πνευματικό σας , και να πάρετε την ευλογία του !!!
Καλά γνωρίζουμε από τις μαρτυρίες του Γεροντικού , ότι ο μισόκαλλος εχθρός της σωτηρίας μας , συχνά εκπειράζει τους ευσεβείς Χριστιανούς και μάλιστα προσβάλλοντας αυτούς εκ των δεξιών, ενσπείροντας σε αυτούς λογισμους υπερηφάνειας και κενοδοξίας, σκορπώντας έτσι τον πνευματικό καρπό που δρέπει αυτός που ασκείται στην προσευχή !!
Για τον λόγο αυτό επαναλαμβάνουμε την προτροπή μας αυτή, ταπεινά παρακαλώντας εσάς τους ευσεβείς αναγνώστες αυτού του ιστολογίου , του αφιερωμένου στην προσευχητική αξία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου , να ρωτήσετε τον Πνευματικό σας , προτού καταπιαστείτε με την καθημερινή απαγγελία των Χαιρετισμών !!
Έτσι έχοντας την ευλογία του , θα μπορέσετε θωρακισμένοι από τις εκ δεξιών και εξ ευωνύμων προερχόμενες προσβολές του πτερνιστού , να προοδεύσετε στην πνευματική σας ζωής , με την Χάρη των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου !
Θέτοντας σε όλους ταπεινά το Ευλόγησον , εύχομαι ολόψυχα όπως Κύριος ο Θεός δια της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων Του των Αγίων, να σας ευλογεί δαψιλώς εν τω παρόντι αιώνι και εν τω μέλλοντι !! Αμήν !!! Γένοιτο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.