ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !!


Επίσης σας νουθετώ να προσθέσετε στα σωτήρια καθήκοντα μας τους Χαιρετισμούς της Παναγιας μας. Βεβαια στο κοινό Απόδειπνο τους λέμε, αλλά προσθέστε μία με δύο φορές να τους λέμε μόνοι μας. Επίσης στο διακόνημα και στο δρόμο να τους λέμε νοερώς και προφορικώς, πράγμα λίαν ωφέλιμο στην ψυχή μας.

Η Παναγία μας πάρα πολύ της αρέσει και πνευματικά ανταποκρίνεται με την προστασία της και τη χαρα που μας χαρίζει.

Βλέπετε παιδιά μου την δύναμιν των ιερών "Χαιρετισμών " της Παναγίας μας και πόση δύναμιν έχουν και πως κρατουν τον διάβολο μακριά από τον λάτρη της Παναγίας μας.

Για αυτό κι εμείς να μην τους αφήνουμε ουδεμία ημέρα ώστε και στην Παναγία μας να δίνουμε χαρά και εμείς να ασφαλιζόμαστε από την κακία των δαιμόνων !! 

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε μία από τις πλέον φωτισμένες σύγχρονες μορφές της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας !!

Τον Γέροντα Εφραίμ, πρώην ηγούμενο της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους, και νυν Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής !

Στο τελευταίο και πλέον αγαπημένο καλογέρι από την ευλογημένη Συνοδεία του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή !! Το "κούτσικο" όπως συνήθιζε χαριτωμένα να το αποκαλεί, κατέστη με την Χάρη του αγιασμένου Γέροντα του και τον ασκητικό, πνευματικό του αγώνα, ένας σύγχρονος πνευματικός γίγαντας, ένας φωστήρας της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, οθεμελιωτής δεκάδων ανδρώων και γυναικείων Ιερών Μονών στην Αμερική και τον Καναδά !!!

Για τον λόγο αυτό και οι παραινέσεις του σχετικά με την ωφέλεια που φέρνουν οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας σε όσους, όχι μόνο με το Μικρό Απόδειπνο, αλλά και περισσότερες φορές την ημέρα, τους απαγγέλουν, έχουν κεφαλαιώδη σημασία για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, και ειδικά την περίοδο αυτή που όλοι μας μαστιζόμαστε από την κρίση, που πρωτίστως είναι πνευματική, αλλά στην οικονομική της έκφανση, μας έχουν τεχνηέντως οδηγήσει να επικεντρωθούμε !!!

Στο μυαλό μας έρχεται η παραίνεση μιας άλλης αγία μορφής της Ορθοδοξίας μας, του πατρός Νεκταρίου Βιτάλη στην Καμάριζα του Λαυρίου, ο οποίος σε μια ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάννη, στον περίβολο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ανέφερε ότι διατηρούσε στην μνήμη του ζωντανές τις αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων, όπου σε παρόμοιες δεινές καταστάσεις  που είχε βιωσει η Πατρίδα μας, οι εμπερίστατοι Έλληνες έβγαιναν στους δρόμους με τους Ιερείς και στα σταυροδρόμια έψαλλαν τους Χαιρετισμους της Παναγιας μας και τον Παρακλητικό της Κανόνα !!

Και δίκαια αναρωτήθηκε στο κήρυγμα του, γιατί άραγε σήμερα Κλήρος και Λαός δεν προστρέχουν στην κραταιά Προστασία Της, ώστε να ξεφύγουμε από την κρίση που μας μαστίζει !!!

Οι Χαιρετισμοι της Παναγίας μας θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα δεινά της Πατρίδας μας, αν όλοι μας υιοθετούσαμε την ευλογημένη συνήθεια, να τους απαγγέλουμε νοερώς σε κάθε μας δραστηριότητα !

Η ευλογημένη λαϊκή αδελφή μας, στην οποία αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, και η οποία απαγγέλει κάθε ημέρα σαράντα, μάλιστα 40 φορές τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, ας αποτελέσει πρότυπο για όλους μας !!

Ας παρακαλέσουμε την Υπεραγία Θεοτόκο μας να μας χαρίσει την αδιάλειπτη απαγγελία των Χαιρετισμών Της, και ας βιάσουμε κι εμείς λίγο τον ευατό μας στην ευλογημένη αυτή άσκηση, ώστε να δρέψουμε πλούσιους τους πνευματικούς καρπούς τους, και να τύχουμε δι ευχών Της και της μακαριότητος του Παραδείσου !! Αμην !!! 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.