ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑΟι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας είναι συνυφασμένοι αφενός μεν με την Αγια και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, αφετέρου με το Μικρό Απόδειπνο !!

Κάθε συνειδητός Χριστιανός τους διαβάζει τουλάχιστον μια φορά την ημέρα κάθε βράδυ με την Ακολουθια του Μικρου Αποδειπνου.

Ωστόσο όπως μπορείτε να διαβάσετε και στις παρακάτω αναρτήσεις μας, πλήθος Οσίων -μοναχών και λαϊκών - αναγνωρίζοντας ή ακόμη καλύτερα βιώνοντας την ανυπέρβλητη προσευχητική αξία των Χαιρετισμών, τους απήγγειλαν καθημερινά περισσότερες από μία φορές.

Αυτή η τάση φαίνεται να βρίσκει στις ημέρες μας ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση τόσο μεταξύ των λαϊκών αδελφών μας, αλλά και των κληρικών της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας για τον πατέρα Νεκτάριο που ιερουργεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στον Σχιστό Κορυδαλλού, ο οποίος κάθε Κυριακή στο Κοινωνικό, μετά το "Αινείτε" έχει καθιερώσει την Ανάγνωση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο από κάποια από τις παρ ευρισκόμενες, ενώ οι υπόλοιποι πιστοί βροντερά αντιφωνούν το "Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε" 

Και οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας έχουν τόσο πού χαριτώσει το ταπε ινό Εκκλησάκι, ώστε από τους τέσσερεις πιστούς που παρευρίσκονταν στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία τον Φεβρουάριο του 2013 να έχουν πολλαπλασιαστεί σε πολλές δεκάδες, ώστε να δημιουργείται κάθε Κυριακή το αδιαχώρητο !!

 Το ευχάριστο όμως είναι ότι αυτή η ευλογημένη συνήθεια έχει υιοθετηθεί και από άλλους ευλογημένους κληρικούς μας !!Φίλη του ιστολογίου μας, ανέφερε σε email που μας έστειλε ότι και στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλόμαρτυρος Δημητρίου στην Πλάκα, πλησίον του Μετρό Ακρόπολη, εκεί όπου λειτουργούσε ως ιεροδιάκονος ο ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Αθανάσιος Διάκος, ο φιλακόλουθος πατέρας Ιωάννης, αναθέτει καθημερινά μετά τη θεία Λειτουργία σε κάποια κοπέλα ή κυρία από το εκκλησίασμα να διαβάζει ενώπιον της Εικόνας της, τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, ενόσω εκείνος καταλύει το Άγιο Ποτήριο και ευτρεπίζει στη συνέχεια τα ιερά σκεύη !!
Μάλιστα σε κάθε Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε και σε κάθε Αλληλουια αντιφωνεί κι ο ίδιος μέσα από το Ιερό !!


Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας έχουν ευλογήσει δαψιλώς και το Εκκλησάκι αυτό, το οποίο έχει τα τελευταία χρόνια στελεχώσει Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και άλλες παλαίφατες γυναικείες Ιερές Μονές !!

Ευχαριστούμε την κυρία για το ευγενικό της email και την πληροφορία που μας παρείχε !

Παρακαλούμε ξανά όποιον από εσάς έχει κάτι να μας πει αναφορικά με την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών, η κάποια ψυχωφελή διήγηση που να βεβαιώνει την ιδιαίτερη χάρη τους, να μας στείλει ένα email στο 
                                  xairetismoitheotokou@gamail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.