ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ !!! ΔΟΞΑΣΑΤΕ !!!


Χριστός ετέχθη !!!! Δοξάσατε !!!

Το αρτιγέννητο βρέφος Ιησούς, ο σαρκωθείς και ενανθρωπήσας Θεός Λόγος, είναι εν τω μέσω ημών !
Και εμείς δίκαια δοξολογούντες Αυτού την θεία συγκατάβαση, ανυμνολογούμε και την δανείσασα σάρκα Αυτώ και τεκούσα Αυτόν Υπερευλογημένη Υπεραγία Θεοτόκο, αναβοώντας συν ταις ουρανίαις στρατιαίς το Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε !!!

Με αυτόν ακριβώς τον αγγελικό Χαιρετισμό, χαιρέτισαν την Υπεραγία Θεοτόκο και οι πιστοί που κατέκλυσαν και εχθές το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στον Σχιστό Κορυδαλλού !!

Μετά το σύντομο Κοινωνικό "Λυτρωσιν απέστειλε.."
σύσσωμο το πολυπληθές εκκλησίασμα απήγγειλε τους Χαιρετισμούς, αποτίωντας έτσι την προσήκουσα τιμή στην δανείσασα σάρκα στον Θεό Λόγο !!

Οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας αποτελούν για κάθε στιγμή του εκκλησιαστικού έτους, για να μην πούμε και για κάθε στιγμή της ημέρας, τον πλέον προσφιλή στην Θεοτόκο τρόπο να Την τιμήσουμε ως οφείλουμε χρεωστικώς !!

Διαχρονικώς οι Χαιρετισμοι της Θεοτόκου με την ανυπέρβλητη προσευχητική τους αξία, έχουν αποτελέσει μέσο σωτηρίας για απειράριθμους Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν αγιάσει, όπως μαρτυρούν οι διηγήσεις που παραθέτουμε στις παρακάτω αναρτήσεις μας !!

Ήδη συγκεντρώνουμε υλικό, που θα κοινολογήσουμε σύντομα στην αγάπη σας, και το οποίο αφορά συνανθρώπους μας που έχοντας υιοθετήσει - μετά από προτροπή των Πνευματικών τους - την ευλογημένη συνήθεια της καθημερινής απαγγελίας των Χαιρετισμών, έχουν βιώσει πραγματικά θαύματα στην καθημερινότητα τους !!

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας αποτελούν το συνηθέστερο "επιτίμιο" που δίνουν οι Αγιορείτες Γέροντες στους εξομολογουμένους !!

Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότεροι Ορθόδοξοι αδελφοί μας έχοντας αντιληφθεί ιδία πείρα την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών, τους απαγγέλουν πολλές φορές καθημερινά, δρέποντας τους δαψιλείς πνευματικούς καρπούς τους !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.