ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΚΟΥΒΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ


Στην χθεσινή μας ανάρτηση σας υποσχεθήκαμε ότι θα ξεκινήσουμε να δημοσιεύουμε υλικό που με πολύ αγάπη και μεράκι συγκεντρώνουμε, προκειμένου να καταδείξουμε την ανυπέρβλητη προσευχητικη αξια των Χαιρετισμων της Παναγίας μας, και την δαψιλή ευλογία που χαρίζει η Θεοτόκος σε όσους με πίστη ασκούν την ευλογημένη συνήθεια της καθημερινής - όσες το δυνατόν περισσότερες φορές - απαγγελίας των !!

Οι Χαιρετισμοι της Παναγιας αποτέλεσαν και αποτελούν - ιδιαίτερα μεταξύ των ευλογημένων Αγιορειτών Πατέρων - σημείο αναφοράς του καθημερινού προσευχητικού τους κύκλου !!

Σε παλαιότερη ανάρτηση μας αναφερθήκαμε σε σύγχρονο σπουδαίο Αγιορείτη Γέροντα που ασκειται με την συνοδεία του σε Ιερον Κελλίον πέριξ των Καρυών, ο οποίος όταν περπατά στο περικείμενο πυκνό δάσος ή όταν ποτίζει τους κήπους γειτόνων Γερόντων που απουσιάζουν, πάντα απαγγέλει τους Χαιρετισμούς !

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που και οι Αγιορείτες Πνευματικοί εδώ και πολλά πολλά χρόνια, όταν χρειαστεί να θέσουν κάποιο επιτίμιο στους εξομολογουμένους, τους ζητούν να απαγγέλουν τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου αρκετές φορές την ημέρα !!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γέροντας Φιλόθεος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρακάλλου του Αγίου Όρους, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από πνευματικοπαίδι του, γνωστό θεολόγο και εκδότη Εκκλησιαστικών βιβλίων και εντύπων, να του ετοιμάσει σε χιλιάδες αντίτυπα με ευανάγνωστη μεγάλη γραμματοσειρά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, ώστε να τα διανέμει στους εξομολογουμένους !!

Οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας αποκτούν σταδιακά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση μεταξύ των Ορθοδόξων αδελφών μας και πληθαίνουν οι μαρτυρίες σύγχρονων κληρικών και λαϊκών, που αποδίδουν σε αυτούς κυριολεκτικά θαύματα !!

Μια τέτοια περίπτωση ενός ευλογημένου υπερπολύτεκνου λευίτη είναι και αυτή του πατρός Μιχαήλ Κουκουβά από την Κάλυμνο, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον τοπικό Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΑΛΗΘΕΙΑ, απέδωσε όλη την ευλογία που έχει η οικογένεια του, όπως και κάθε καλό που έχουν δει στους Χαιρετισμους της Παναγίας !!

Ο πατηρ Μιχαηλ Κουκουβας με την πρεσβυτέρα του και τα πέντε παιδιά του - τέσσερα κορίτσια και ένα γιό - έχουν δημιουργήσει συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής και έχουν συμμετάσχει - πάντοτε αφιλοκερδώς -  σε πλήθος Εκδηλώσεων τόσο στην Κάλυμνο όσο και σε άλλη μέρη της Πατρίδος μας, προβάλλοντας την Παραδοσιακή μας Μουσική και συμβάλλοντας έτσι στην διατήρηση της πολύτιμης πολιτιστικής μας κληρονομιάς !!

Χαρακτηριστικά ανέφερε στο τέλος της συνέντευξης του που μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω ολόκληρη πατώντας στο σύνδεσμο που παραθέτουμε, ότι στο Θεό και μόνο αποδίδουν κάθε καλό που έχουν βιώσει, και προέτρεψε τους τηλεθεατές να κάνουν καθημερινά σπίτι τους τους Χαιρετισμούς της Παναγίας, προσθέτοντας ότι οι Χαιρετισμοι στην Παναγια μας έχουν ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, και συνεχίζοντας προσέθεσε ότι οι Χαιρετισμοι της Θεοτόκου βοηθούν στα πάντα στο φωτισμό, στην ειρήνη στο σπίτι, στην δουλειά, στα ΠΑΝΤΑ !!

Ολόκληρη τη συνέντευξη του ευλογημένου Ιερέα μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο στο YouTube
ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΙΕΡΕΩΣ Π. ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΚΟΥΒΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.