ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Ει προσέρχη δουλεύειν Κυρίω Θεώ, έτοίμασον την ψυχήν σου εις πειρασμό
Αυτήν ακριβώς την αποστροφή από τον Ευεργετινό πρέπει να έχει στο νου του όποιος θέλει να καταπιαστεί με την άσκηση - γιατί για πνευματική άσκηση πρόκειται - της καθημερινής ανάγνωσης ή απαγγελίας των Χαιρετισμών !!

Οι Χαιρετισμοι της Παναγίας μας με την ανυπέρβλητη προσευχητικη τους αξια , όπως ομολογούν Όσιοι που συστηματικά ασχολήθηκαν με αυτην την άσκηση , φέρνουν δαψιλή την θεία Χάρη, αλλά ταυτόχρονα επισείουν και την οργή των δαιμόνων , που ασφαλώς φρίττουν όταν ακούνε να υμνείται το Όνομα της Πανυπερευλογημένης Θεοτόκου Μαρίας !!!

Σε συζήτηση που είχαμε το περασμένο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο "Φιλοκαλία" στην οδό Βουλής , με έναν ενάρετο Αρχιμανδρίτη ο οποίος από την τρυφερή ηλικία των 13 ετών έχει την ευλογημένη συνήθεια τουλάχιστον τρείς φορές την ημέρα να απαγγέλει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, μας διηγήθηκε ενα περιστατικό της νεότητος του.

Ήταν 15 μόλις ετών , όταν ευρισκόμενος μόνος στο δωμάτιο του και απαγγέλοντας τους Χαιρετισμούς , τα βιβλία που ήταν τακτοποιημένα και προσεκτικά ντανιασμένα πάνω στο γραφείο του, άρχισαν να πέφτουν στο πάτωμα ένα-ένα , λές και κάποιο αόρατο χέρι τα έσπρωχνε !!

Είναι ολοφάνερο ότι ο μισόκαλλος διάβολος που τρέμει και ωχριά άμα τω ακούσματι του Ονόματος της Υπεραγίας Θεοτόκου προσπάθησε να αποσπάσει τον νεαρό αθλητή και να τον τρομάξει. 

Γενναιόφρων ών ο δεκαπενταχρονος δεν διέκοψε την απαγγελία, δεν ταράχτηκε από το παράδοξο θέαμα των βιβλίων που ανεξήγητα έπεφταν ένα ένα στο πάτωμα, αλλά αφού ολοκλήρωσε την απαγγελία των Χαιρετισμών, εστράφη εις την Δύση, και χωρίς να προφέρει ούτε μία λέξη, έφτυσε τον διάβολο, εκφράζοντας έτσι την περιφρόνηση του !

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Χαιρετισμοι της Παναγιας χαριτωσαν τόσο τον νεαρό αθλητή, που αξιώθηκε του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος , αξιώθηκε της παμμεγίσου δωρεάς της Ιερωσύνης , και εγγεγραμένος τώρα σε Μεγάλη Ιερά Μονή του Αγίου Όρους ετοιμάζεται να ανακαινίσει το Ιερόν Κελλίον που του εδόθη !!

Παράλληλα δεν παύει να διατρανώνει όπου και αν βρεθεί ότι οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας αποτελουν για εμας τους Χριστιανούς ασπίδα και προστασία εναντίον των επιφορών του διαβόλου, και η προσευχητική αξία των Χαιρετισμων ειναι ισάξια της μονολόγιστης ευχής του Ιησού !!

Εχοντας και εμεις κατα νουν την ρητή και πλειστάκις διατυπωθείσα διαβεβαίωση της ίδιας της Θεοτόκου ότι όποιος την χαιρετίζει με τους Χαιρετισμούς που τόσο αγαπά, θα τον προστατεύει και στην ζωή αυτή και θα τον υπερασπιστεί ενώπιον του φρικτού Κριτηρίου του Υιού και Θεού Της, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε - με την δική Της πάντοτε επίνευση και θεία βοήθεια - να απαγγέλουμε το κατα δύναμιν , πολλές φορές την ημέρα τους Χαιρετισμούς Της, που τόσο την αναπαύουν !!

Ευχόμεθα οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας να σκεπάζουν τους ευσεβείς αναγνώστες αυτου του ιστολογίου από κάθε καλό και να ειναι ευλογημένοι εν τω νυν αιώνι και εν τω μέλλοντι ! Αμήν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.