ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΞΥΛΙΤΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Ενα ακόμη θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου που σχετίζεται με τους Χαιρετισμούς θα σας αναφέρουμε παρακάτω πρός δόξαν Θεού !!
Τον Νοέμβριο του 1976 ο πατήρ Ανδρέας, έχοντας αποσυρθεί απο την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, αποφάσισε να ησυχάσει στο Μετόχι της Μονής στη θέση Μονοξυλίτη, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Αγίου Όρους.
Μία ημέρα μετα από μεγαλη θαλασσοταραχή κατέβηκε ο Γέροντας στην ακτή, αφενός μεν για να μαζέψει ξύλα που είχαν ξεραστεί στην ακτή, αφετέρου να βοηθήσει αν υπήρχε ανάγκη κάποιον αβοήθητο από την θεομηνία.
Κατευθυνόμενος απέναντι από την τοποθεσία "τρία αδέλφια" ( απέναντι από τρεις όμοιους βράχους μεα στη θάλασσα ) διέκρινε μια φιγούρα που εμοιαζε ανθρώπου.
Ετρεξε γρήγορα και είδε να κάθεται στα βράχια μια μαυροφορεμένη γυναίκα ντυμένη σαν καλόγρια, που είχε στα πόδια της ένα βιβλίο και έγραφε ! Δίπλα της υπήρχαν άλλα δύο βιβλία !!
Ο Γέροντας με παιδική αφέλεια την προσέγγισε -χωρίς να αναλογιστεί προς στιγμήν ότι η παρουσία γυναίκας στο Αγιον Όρος ήταν αδύνατη - και την ρώτησε "Ποια είσαι κυρά μου? Χρειάζεσαι βοήθεια ?"
" Εγω είμαι εδώ κι αυτήν την δουλειά κάνω ! Στο πρώτο βιβλίο σημειώνω τα ονόματα όσων έρχονται στον τόπο αυτό, στο δευτερο τα ονόματα όσων φεύγουν, και στο τρίτο, που είναι το βιβλίο της ζωής, τα ονόματα όσων μένουν για πάντα εδώ !!"
Μην θέλοντας να ενοχλήσει ο Γέρων Ανδρέας επέστρεψε στο κελλί του και μετά το Απόδειπνο ξεκινώντας να απαγγέλει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας, ακριβώς στο "Το προσταχθέν μυστικώς λαβών εν γνώσει... " ανοίχτηκαν αίφνης οι οφθαλμοί της καρδίας του και αντελήφθη ότι η γυναίκα που του μίλησε ήταν η Παναγία !!
Έτρεξε ξανα στην παραλία φωνάζοντας " Παναγία μου ! Παναγία μου ! " αλλά δεν την είδε πουθενά !!
Η Θεοτόκος είχε εξαφανιστεί, αφήνοντας ωστόσο μια ευωδία υπερκόσμια που είχε πλημμυρίσει τον τόπο που βρισκόταν !!
Εκστατικός εξομολογήθηκε το συμβάν στον Πνευματικό του, τον πατέρα Διονύσιο από την Μικρή Αγία Αννα, ο οποίος ακούγοντας όσα του διηγήθηκε ο Γέρων Ανδρέας, και από την εσωτερική πληροφορία που είχε ως Πνευματικός, τον διαβεβαίωσε ότι δεν επρόκειτο για πειρασμικό φαινόμενο, αλλά για πραγματική εμφάνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου !!
Περιχαρής ο Γέρων Ανδρέας αποχώρησε για το κελλί του, ζητώντας από τον καλό Πνευματικό να μην αποκαλύψει το τι συνέβη, παρά μόνο μετα την κοίμηση του, και πάντοτε πρός δόξαν Κυρίου και τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου !!
Αναλυτικά το συμβάν μπορείτε να το διαβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα ου διατηρεί στο διαδίκτυο το Ιερόν Μετόχιον του Μονοξυλίτη στην διεύθυνση

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΙΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΕΡΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΑΝΔΡΕΑ

Ολοκληρώνοντας την αναφορά μας αυτή στο θαύμα που συνέβη πριν 37 μόλις έτη διαπιστώνουμε με θαυμασμό πως οι Χαιρετισμοί της Παναγιας μας πραγματικά φωτίζουν και διανοίγουν τα μάτια της καρδιάς μας για να εννοήσουμε τα θαύματα του Θεού, που καθημερινά συμβαίνουν γύρω μας !

Εύχομαι ολόψυχα οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας να μας χαρίζουν δαψιλώς την Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου !! Αμήν !! Γένοιτο !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.