ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ , ΑΞΙΑ , ΘΑΥΜΑΤΑΧαιρετισμοι της Παναγιας !! Ακάθιστος Ύμνος !!
Μια αρμονική σύνθεση 24 οίκων με 144 Χαίρε στην Υπεραγία Θεοτόκο !!
Μια ανυπέρβλητης ποιητικής αξίας σύνθεση που συγκεφαλαιώνει την δογματική, τριαδολογική και χριστολογική αλήθεια της Ορθοδοξου Καθολικης Εκκλησίας μας, αναφορικά με το μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου !
Οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας δεν αποτελούν μόνο έναν δοξολογικό παραλήρημα, μια απότιση τιμής και δουλικής λατρείας σε Αυτήν που με την επίνευση Της " Ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτο μοι κατα το ρήμα σου " κατέστη η νέα Εύα και συνήργησε με την ανθρωπότητα της στο να τελεσιουργηθεί η σάρκωση του Θεού Λόγου, αλλά αποτελούν μια ολοκληρωμένη έμμετρη ποιητική σύνθεση που γέμει θεολογικών νοημάτων και συνοψίζει την αλήθεια της Ορθοδόξου πίστεως μας!
Για αυτό και δεν είναι τυχαίο που οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας αποτελουν εδώ και 1400 χρόνια όχι απλά μια προσευχη ενταγμένη στο Μικρό Απόδειπνο και στον καθημερινό προσευχητικό κύκλο μοναχών, κληρικών και λαικών αλλά ενέχουν σωστική αξία !
Είναι ευάριθμες οι καταγεγραμμένες  - και εικάζουμε απειράριθμες αυτές που δεν κατεγράφησαν - εμφανίσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου σε μοναχούς και λαικους που ασκούσαν την ευλογημένη συνήθεια της καθημερινής απαγγελίας τους, όπου η ίδια η Θεομήτωρ βεβαιώνει οτι οι Χαιρετισμοί της αποτελούν μέσο σωτηρίας για όσους τους απαγγέλουν καθημερινά !!
Στο ιστολόγιο αυτό έχουμε συγκεντρώσει ότι έχουμε βρεί στο διαδίκτυο αναφορικα με τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου ! Διηγήσεις που έχουν συμπεριληφθεί σε Συναξάρια Αγίων, θαύματα και μαρτυρίες που βεβαιώνουν οτι οι Χαιρετισμοι της Παναγιας αποτελουν κατι παραπάνω από μια απλη προσευχή, αλλά ενέχουν αξία σωστική για όσους συνειδητά ασκούν την καθημερινή απαγγελία τους !!
Μέσα στο ιστολόγιο αυτό θα βρείτε επώνυμες μαρτυρίες σύγχρονων κληρικών και λαικών που έχουν ίδια πείρα και βεβαιώνουν ότι οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας έχουν πραγματικά αξία που υπερβαίνει τα όρια της ανθρώπινης διανόησης !
Ασφαλώς και δεν έχουν κάποιο μαγικό χαρακτήρα, ασφαλώς και δεν υπάρχει τίποτα το μυστηριακό με την απαγγελία τους. Όμως φωτισμένοι και Πνευματέμφοροι Γέροντες, στην κυριολεξία θεόπτες, εμφατικά τονίζουν ότι οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας όταν απαγγελονται καθημερινά και το κατα δύναμιν πολλές φορές μεταμορφώνουν σταδιακά τον άνθρωπο και τον χαριτώνουν !!
Οι συντάκτες του ιστολογίου αυτού για τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου θα ήθελαν να παροτρύνουν όλους και όλες εσας να υιοθετήσετε αυτή την ευλογημένη συνήθεια, πάντοτε όμως με την ευλογία του Πνευματικού σας Πατέρα !!
Ευχόμαστε ολόψυχα όπως Κύριος ο Θεός δια της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας χαριτώσει δαψιλώς όλους και όλες εσάς !
Αμήν !! Γένοιτο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.