ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

ΣΕΜΝΩΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ! Η ΠΑΝΑΓΙΑΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !
Πολυτιμότατο μεταξυ των ιερών κειμηλίων των τεθησαυρισμένων στην Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους είναι η αρχαιρότερη χρονολογικά Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου η αποκαλουμένη "Παναγία των Χαιρετισμών η Μυροβλύτισσα "

Είναι αυτή η ακριβώς η Εικόνα που περιέφερε ο Πατριάρχης Σέργιος γύρω από τα τείχη της Πόλης την βραδιά εκείνη του 625. όταν στίφη Σκυθών και Αβάρων υπό τον Χαγάνο πολιορκούσαν την Βασιλεύουσα, την στιγμή μάλιστα που ήταν παντελώς απροστάτευτη μιας και ο στρατός της υπό τον Αυτοκράτορα Ηράκλειο είχε εκστρατεύσει κατά τών Περσών ! 

Τα ιστορικά γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και αδιαμφισβήτητα !! 

Η αδόκητη θαλασσοταραχή που ξέσπασε στον Κεράτιο μαζί με μία υπερφυσική βοή που προσιδίαζε σε επιτιθέμενο στράτευμα, έσπειραν τον πανικό στους επιτιθέμενους, που ετράπησαν σε άτακτη φυγή, αφήνοντας τσακισμένα σκάφη και χιλιάδες πτώματα στις ακτές της Πόλης !!

Μπροστά στην Εικόνα αυτή, στην Παναγία των Βλαχερνών, κλήρος και λαός ορθοστάδην έψαλλαν το " Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια ..." και τον Ακάθιστο Ύμνο, δια τούτο και ονομάστηκε "Παναγία των Χαιρετισμών"

Μια πολύ όμορφη περιγραφή των γεγονότων καθώς και δύο θαύματα της Ιεράς Εικόνας μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο 
      ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.