ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Ο ΘΕΟΤΟΚΟΦΙΛΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΙΒΗΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥΜια από τις όχι πλέον προβεβλημένες, ωστόσο εξαιρετικής θεολογικής εμβρίθειας και πνευματικότητας περιπτώσεις Αγιορειτών Γερόντων, υπήρξε και ο μακαριστός Ιερομόναχος Αθανάσιος Ιβηρίτης, για του οποίου την ζωή και την εργογραφία έχει γράψει ο μακαριστός επίσης λόγιος π. Θεόκλητος Διονυσιάτης !

 Ο μακαριστός Γέρων Αθανάσιος τόνιζε συνεχώς την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών στην Υπραγία Θεοτόκο !!

Απο μία επιστολή που απέστειλε ο Γ. Αθανάσιος στον ανναρωνύοντα  Γ. Θεόκλητο αναφέρει τα εξής 
" Χαίρω δια την βελτίωση της υγείας σου που την είχα καταδικασμένην μετα την τελευταίαν συνάντησιν μας. Οι Χαιρετισμοί και είς τούτο .
Οταν έλθης θα διαβάσεις του Μηνιάτου τας φράσεις. Τας είχα δώσει του Ιεροθέου και τας ετύπωσε είς το Περιοδικόν της Εκκλ. Σπάρτης "Γαλήνη"...."
{ σελ 41-42 ( , απο το βιβλιο Θεοκλήτου Μοναχού, Διονυσιάτου " Ιερομόναχος Αθανασιος Ιβηρίτης " Εκδόσεις Το Περιβολι της Παναγιας ) }

Είναι σαφές ότι και αυτή ακόμη την βελτίωση της υγείας του σοβαρά ασθενούντος Γ. Θεοκλήτου, την αποδίδει ο Γ. Αθανάσιος εις τους Χαιρετισμούς της Παναγιάς. Γεγονός που αποδεικνύει την ιδιαίτατα μεγάλη σημασία που απέδιδαν οι Αγιορείτες Γέροντες εις τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου !!

Εξάλλου ο ίδιος προέτρεπε τον Γ. Θεόκλητο σε άλλη επιστολή του ( αύτοθι σελ 38 )
" Οι Χαιρετισμοί και το Θεοτοκάριον, ο ουρανός και η γή να παρέλθουν , αυτά όμως να μην λείψουν καμμίαν ημέραν του έτους. Και εις ποίαν οι ύμνοι ούτοι ? Εις την ταμίαν 'ολων των χαρίτων του Θεού.... "

Θα επανέλθουμε και αργότερα, σε άλλες μας αναρτήσεις, στην ευλογημένη αυτή θεοτοκόφιλη αγιορείτικη μορφή !Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.