ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΟΝΥΜΦΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ !!


Οι Χαιρετισμοι της Παναγιας αποτέλεσαν και αποτελούν έως σήμερα όχι απλά ένα θρησκευτικό λειτουργικό ποίημα, αλλά ενέχουν τεράστια προσευχητική αξία, όπως αποδεικνύουν οι ευάριθμες μαρτυρίες των προηγούμενων αναρτήσεων μας !!

Αυτήν ακριβώς την εξαιρετική προσευχητικη αξία των Χαιρετισμων είχε αποκαλύψει η Παναγία μας, όχι μόνο στους επαΐοντες κατά την θύραθεν παιδεία, αλλά πρωτίστως σε αγράμματες μεν αλλά καλλιεργημένες εν Πνεύματι Αγίω ψυχές.

Τέτοια ήταν και η Γερόντισσα Θεονύμφη που ασκήθηκε μέσα στην Αθήνα, στο μικρό λόφο που δεσπόζει απέναντι από το Νέο Δημαρχείο του Αιγάλεω, στην έξοδο του σταθμού "Αγια Μαρίνα" του Μετρό, στο Ησυχαστήριο της Αγίας Ενδόξου Μεγαλόμαρτυρος Μαρίνης - μετόχι της Ιεράς Μονής Πεντέλης - το οποίο εκ θεμελίων το ανήγειρε την δεκαετία του '50.

Εξ απαλών ονύχων είχε διδαχθεί από τους ευσεβείς γονείς της να λέει τους Χαιρετισμούς και την συνήθεια αυτή διατήρησε έως τα τέλη της επίγειας ζωής της το 2000.

Οι Χαιρετισμοι της Παναγιας ηταν για την μακαριστη Θεονύμφη η αγαπημενη της προσευχη και ενόσω διακονούσε στο ταπεινο Εκκλησάκι ψιθύριζε τους Χαιρετισμούς.

Έσοδα δεν είχε, ουτε σύνταξη. Αν κάποιος της άφηνε λίγα χρήματα αυτά αμέσως τα έδινε στους εμπερίστατους και στην ... διάδοση των Χαιρετισμών !! 

Έδινε απο το υστέρημα της, να της αγοράζουν βιβλιαράκια των Χαιρετισμών, όχι δεκάδες αλλά εκατοντάδες κάθε χρόνο, και αυτά τα μοίραζε αφειδώλευτα σε όλους τους Προσκυνητές !! 

Μάλιστα καθοταν και έγραφε με στυλό στην πρώτη σελίδα σε κάθε βιβλιαράκι με το χεράκι της "Να τους διαβάζετε πάντοτε" και σε όσους ευσεβείς γνώριζε, σε αυτούς τους έδινε πακετάκια ολόκληρα από αυτούς τους Χαιρετισμούς, για να τους μοιράσουν, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να καταστούν κοινωνοί αυτής της ευλογημένης συνήθειας !!

Αυτά μας διηγήθηκε μια ανιψιά της μακαριστής Θεονύμφης, που από την θεία της απέκτησε αυτήν την ευλογημένη συνήθεια !!

Ευχόμαστε και εμείς δι ευχών της Γερόντισσας Θεονύμφης , όλο και περισσότεροι Χριστιανοί να αντιληφθουν ότι οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας μπορούν απλανώς και ασφαλως να μας οδηγήσουν εν τριβω σωτηρίας, κατα την ρητη διαβεβαίωση της Υπεραγίας Θεοτόκου !
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.