ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΕΚΑΧΡΟΝΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ !!!!!


Στο ιστολόγιο αυτό , όπως εξάλλου σας υποσχεθήκαμε, θα καταγράφουμε και θα κοινολογούμε κάθε μαρτυρία, διήγηση, περιστατικό, ή και θαύμα που σχετίζεται με τους Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο !

Δεν θα περιοριστούμε μόνο στους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, που στο προσευχητικό μας πρόγραμμα είχαν εντάξει την καθημερινή απαγγελία των Χαιρετισμών !!

Θα αναφερόμαστε και σε κάθε άλλη μαρτυρία που υποπίπτει στην αντίληψη μας, πάντα προς δόξαν Κυρίου και τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου, με μοναδικό μας σκοπό να παροτρύνουμε τους εν Χριστώ αδελφούς και αδελφές μας στο να υιοθετήσουν την ευλογημένη αυτή συνήθεια !!

Σάββατο βράδυ και μόλις πριν από λίγα λεπτά επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον σεβαστό μας και λίαν αγαπημένο μας π.Νεκτάριο , εφημέριο του Ιερού Παρεκκλησίου στο Σχιστό Κορυδαλλού, στον οποίο είχαμε αναφερθεί και σε παλαιότερη ανάρτηση μας !!

Μας ανέφερε δύο χαριτωμένα περιστατικά που παραθέτουμε στην αγάπη σας !!

Προσερχόμενος ο Γέροντας στο Ναό, είδε στο παγκάκι απέναντι να κάθονται δύο κυρίες !
Είχαν βγάλει τα βιβλιαράκια με τους Χαιρετισμούς τους, από αυτά που περισσή αγάπη μοιράζει δωρεάν σε όλους και όλες ο καλός Γέροντας,  και διάβαζαν με προσοχή τους Χαιρετισμούς της Παναγιάς μας !!

Θέαμα όμορφο σε μία εποχή απιστίας !!

Αλλά ακόμη πιο συγκινητική είναι η περίπτωση της δεκάχρονης Μαριλένας που πλησιάζοντας τον πατέρα Νεκτάριο για να πάρει την ευχή του, τον ρώτησε με παιδική αφέλεια !

 " Παππούλη, πειράζει που λέω αντί για μία , δύο φορές την ημέρα τους Χαιρετισμούς ??"

" Μα και βέβαια δεν πειράζει κοριτσάκι μου !!!" απάντησε συγκινημένος ο Γέρων, διαπιστώνοντας το πόσο ο σπόρος που φύτεψε στις καρδιές των ευσεβών Χριστιανών που εκκλησιάζονται στον κατάμεστο πλέον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, άρχισε να ανθίζει στην καρδούλα της μικρής Μαριλένας !!!

Ευχή ταπεινή του γράφοντος αυτές τις γραμμές,  είναι Κύριος ο Θεός δια της Υπεραγίας Θεοτόκου να δίδει δαψιλή την Χάρη Του και στον καλό ποιμένα και γεωργό του, και στην μικρή Μαριλένα που εξ απαλών ονύχων υιοθέτησε την ευλογημένη αυτή συνήθεια, και σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που κόντρα στους πειρασμούς του μισοκάλλου ασκούν την ευλογημένη συνήθεια της απαγγελίας των Χαιρετισμών !! 

Αμήν !! Γένοιτο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.