ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝΟι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας αποτελούν εδώ κι αιώνες μια από τις πλέον προσφιλείς προσευχές των Ορθοδόξων Χριστιανών !
Ενταγμένες στον καθημερινό κύκλο της προσευχής μας , ως αναπόσπαστο τμήμα του Μικρού Αποδειπνου, και ιδιαίτερα κατα την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής όταν ψάλλεται ο Ακάθιστος Υμνος, οι Χαιρετισμοι της Παναγίας είναι άρρηκτα συνυφασμένοι με την ορθόδοξη ψυχή.
Η πανθομολογούμενη προσευχητική αξια των Χαιρετισμων τεκμαίρεται απο απειράριθμες μαρτυρίες Οσίων ( κληρικών και λαϊκών ) που τους είχαν εξ απαλών ονύχων εντάξει στο πρόγραμμα προσευχης τους δρέποντας τους καρπούς τους.
Σκοπός μας είναι να καταστήσουμε τους αδελφούς μας κοινωνούς για την ανυπέρβλητη αξία των Χαιρετισμών , παραθέτοντας διηγήσεις, μαρτυρίες και θαύματα που σχετίζονται με αυτούς.
Επαναλαμβάνουμε ότι προτρέπουμε τους αδελφούς μας - πάντοτε με την ευλογία του Πνευματικού τους - να υιοθετήσουν την ευλογημένη αυτή συνήθεια δηλαδή να απαγγέλουν όσες φορές δύνανται καθ ημέραν τους Χαιρετισμους της Παναγιας  !
Η υπόσχεση της εξάλλου ότι πάντοτε θα σκεπάζει με την πανσθενουργή της Χάρη αυτούς που θα την χαιρετίζουν καθε ημερα με τους Χαιρετισμούς της, αποτελεί την εχέγγυο ότι ο κόπος τους θα ανταμειφθεί εν τω νυν αιώνι και εν τω μέλλοντι, Αμην !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.