ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Η ΧΑΡΙΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΠΛΗΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ !!!!


Πολλοί από εσάς θα γνωρίζετε τον ιερομόναχο πατέρα Νεκτάριο , επί έτη εξομολόγο των κρατουμένων εις τα Σωφρονιστικά  Καταστήματα του Κορυδαλλού !!

Όταν προ μερικών μηνών ανέλαβε εφημεριακά καθήκοντα εις το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου είς τον Σχιστό Κορυδαλλού, μετρημένοι στα δάκτυλα ήταν οι πιστοί που εκκλησιάζονταν στο μικρό εκκλησάκι !!

Ο θεοτοκόφιλος πατ. Νεκτάριος μοίρασε σε όλους καλαίσθητα βιβλιαράκια με τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας και καθιέρωσε στο Κοινωνικό της Κυριακής μετά ένα σύντομο "Αινείτε τον Κύριον" αντί τεριρέμ ή Ψαλτηρίου να απαγγέλονται από όλο το εκκλησίασμα οι Χαιρετισμοί στην Παναγια μας !

Τραντάζεται το μικρό εκκλησάκι όταν όλοι ανακράζουν το "Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε" !!!

Τόσο πολύ χαρίτωσε η Θεοτόκος το μικρό αυτό εκκλησάκι όπου πλέον γίνεται κάθε Κυριακή το αδιαχώρητο από τις δεκάδες των πιστών που το κατακλύζουν και όλοι μέσα από τα βιβλιαράκια τους διαβάζουν τους Χαιρετισμούς και ανακράζουν με μία φωνή το " Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε" !!!

Ο συντάκτης του ιστολογίου επικοινώνησε  εχθές τηλεφωνικά με τον πατέρα Νεκτάριο ο οποίος  και του διηγήθηκε πολλά σχετικά με το πόσο έχει αλλάξει επί τα βελτίω και η καθημερινότητα και η πνευματική κατάσταση των πιστών εκείνων που εντάσσουν την Ανάγνωση των Χαιρετισμών στο καθημερινό πρόγραμμα προσευχής τους.

Υποσχέθηκε μάλιστα ο πατέρας Νεκτάριος μόλις του το επιτρέψει το βαρύ πρόγραμμα του να μας τιμήσει με μια συνέντευξη αναφορικά με την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών !!

Κλείνω αυτό το άρθρο με μια όμορφη απάντηση που έδωσε ο καλός Γέροντας σε μια θύραθεν πεπαιδευμένη νεαρη επιστημόνισσα που άκουσε τον διάλογο του πατρός με μια απλοϊκή ηλικιωμένη γυναίκα που χαρούμενη του είπε ότι διαβάζει καθημερινά αρκετές φορές τους Χαιρετισμους !!

" Μα καλά Γέροντα " ρώτησε η επιστημόνισσα " μπορεί αυτή η γυναίκα να κατανοήσει καν τις δύσκολες λέξεις, τις παρομοιώσεις και τα βαθύτερα νοήματα που περιέχουν οι Χαιρετισμοί ?? "

"Αχ παιδάκι μου ! " απάντησε ο Γέρων Νεκτάριος " και η γυναίκα να μην τα καταλαβαίνει, τα καταλαβαίνει μια χαρά ο διάβολος και φεύγει μακριά από την γυναίκα " !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.