ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ 26 ΖΩΓΡΑΦΙΤΕΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΕΣΕυχαριστούμε φίλο του Ιστολογίου μας που διαβάζοντας μια παλαιότερη ανάρτηση στην οποία αναφέραμε για τους οσιομαρτυρες Ζωγραφίτες μοναχούς μας έστειλε περαιτέρω διευκρινίσεις για το θαύμα σε Γέρων Ζωγραφίτη που κατα την συνήθεια του διάβαζε κάθε ημερα τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας !!
Ήταν το έτος 1275 μ.Χ όταν ο λατινόφρων πατριάρχης Ιωάνης Βέκκος επισκέφτηκε το Αγιον Ορος !
Ενας γέροντας μοναχός που μπροστά σε ιερά Εικονα της Θεοτόκου απήγγειλε τους Χαιρετισμούς της, άκουσε ξαφνικά την ακόλουθη αντιφώνηση από την ιερά Εικόνα της Θεοτόκου !!
"Χαίρε και εσύ , ω γέρων !!" και συνέχισε "Υπαγε εις τον ηγουμενο και στους πατέρας και είπε, ότι οι εχθροί οι ιδικοί μου και του Υιού μου ήλθον να βεβηλώσουν τον τόπον "
Και ο γέρων υπακούοντας στην Θεοτόκο ανήγγειλε αυτό στους Γέροντες !
Είναι αυτοί που θαρραλέα ήλεγξαν τον λατινόφρονα Ιωάννη Βέκκιο και τον αυτοκράτορα Μιχαήλ για να λάβουν ως ποινή από αυτόν τον εγκλεισμό τους εις τον Πύργο της Ιεράς Μονής, όπου και εκάηκαν αργότερα ζωντανοί για την θαρραλέα τους ομολογία !!
Πρόκειται για τους 26 Οσιομάρτυρες της Ιεράς Μονής Ζωγράφου που εορτάζουν την 22α Σεπτεμβρίου !!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.