ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ


Αντιγράφουμε ένα ακόμη σύγχρονο θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου που έσωσε τον Γέρω-Γεώργιο του Φανερωμένου από βέβαιο θάνατο παροτρυνοντας τον να απαγγείλει τους Χαιρετισμους Της !!
Το απόσπασμα το αντιγράφουμε από το βιβλίο " Απο την Ασκητικη και Ησυχαστικη Αγιορειτικη Παράδοση" - Αγιον Ορος 2011 - σελίδα 168 .
Ο π. Γεώργιος γεννήθηκε το 1902 στο Σουφλί της Θράκης και έλαβε στο Αγιο Βάπτισμα το όνομα Δήμος. Στα 23 του ήρθε στο Όρος να μονάσει και η Θεοτόκος οικονόμησε να βρεί έναν αγιο Γέροντα τον πατερα Ευλόγιο του Φανερωμένου από την συνοδεία του Χατζηγεώργη !
Κάποτε ενώ ο γέρω-Γεώργιος διάβαζε την ακολουθία του, κάτι εσωτερικά τον παρακίνησε να σταματήσει να την λέει και αντ αυτής να πεί τους Χαιρετισμους στην Υπεραγία Θεοτόκο. Υπακούοντας στην εσωτερική αυτή παρόρμηση, έφυγε από το στασίδι του και πήγε μπροστά στην εικόνα Της !!
Ενώ απήγγειλε τους Χαιρετισμους της Παναγιάς μας, ένα πολυ μεγάλο τούβλο με σοβά έπεσε από το ταβάνι, ακριβώς στο μέρος που καθόταν προηγουμένως, στο στασίδι του !!
Ασφαλώς αν καθόταν εκεί θα τον είχε σκοτώσει !!!
Αλλά η Παναγία μας τον έσωσε απο βέβαιο θάνατο, παροτρύνοντας τον να απαγγείλει τους Χαιρετισμούς Της !! 
Αμέσως ο Γέρω-Γεώργιος του Φανερωμένου πήγε στους γείτονες του, τους Τρυγωνάδες και με δάκρυα στα μάτια τους διηγήθηκε το θαύμα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.