ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ  - ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΣΚΡΟΛΑΡΕΙ

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετά Σοῦ. εὐλογημένη, Σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας Σου, ὅτι Σωτήρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥΕν πρώτοις θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες εσάς για τα καλά σας σχόλια και τα ευγενικά σας email !!!

Επειδή ή δυσπιστία και ή καχυποψία περισσεύουν στην εποχή μας θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφείς τους στόχους για την ύπαρξη αυτού του blog !!

Πρώτον ΔΕΝ προσβλέπει σε καμία περίπτωση στον προσπορισμό κέρδους ή στην αποκόμιση προσωπικού οφέλους !

Ούτε έρχεται να υποκαταστήσει τους Κληρικούς και Ιεροκήρυκες που είναι οι καθ ύλην αρμόδιοι να μας μιλήσουν για την ανυπέρβλητη προσευχητική αξία των Χαιρετισμών και να μας προτρέψουν στην κατα το δύναμιν συχνή επανάληψη των !!

Πολλώ μάλλον δεν επιδιώκουμε να διδάξουμε χρηστοήθεια ή να προσηλυτίσουμε ή να εισάγουμε καινά δαιμόνια, ούτε να επηρεάσουμε οιονδήποτε να ακολουθήσει την ευλογημένη συνήθεια της απαγγελίας των Χαιρετισμών !!

Εξάλλου τονίζουμε ότι και αυτή μας η επιδίωξη θα πρέπει να γίνεται πάντοτε με την σύμφωνη γνώμη και ευλογία του Πνευματικού μας, που αυτός θα κρίνει αν κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο για την ψυχή μας

Αποκλειστικό μας στόχος και επιδίωξη είναι απλά να πληροφορήσουμε με την παράθεση αποφθεγμάτων, διηγήσεων, θαυμάτων Αγίων μορφών σχετικά με την αξία που έχουν οι Χαιρετισμοί !!

Για τον λόγο αυτό και δεν θα βρείτε εδώ κάποια προσωπική μας άποψη ή μαρτυρία.

Οτι υπάρχει εδώ αποτελεί αποσπάσματα κηρυγμάτων Κληρικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, και αποσπάσματα από βιβλία.

Σε όλα αναφέρονται οι πηγές μας.

Στο πλαίσιο αυτής μας της προσπάθειας, δηλαδή στο να συγκεντρωθεί όλο το υλικό αναφορικά με την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, θα σας παρακαλούσαμε αν έχετε σε κάποιο βιβλίο διαβάσει κάτι σχετικά με τους Χαιρετισμούς, ή αν από κάποιον Γέροντα ή Γερόντισσα έχετε ακούσει κάποιο θαύμα ή οτιδήποτε επιρρωννύει την σημασία της καθημερινής απαγγελίας των Χαιρετισμών, να κάνετε την αγάπη να μας στείλετε ένα email στο xairetismoi@yahoo.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.